היי, אני יניב רחימי, ואתם מאזינים לעיתונליסט. בתוכנית מוזכרות חברות שניירות הערך שלהן נסחרים בבורסה ולכן חשוב להזכיר, שהתוכנית לא מהווה ייעוץ השקעות, או המלצה לפעול בניירות ערך, היא למטרת אינפורמציה בלבד, ושלי אין עניין אישי בנושאים שנדון בהם. האזנה נעימה!
ברוכים הבאים לפרק 44 בעיתונליסט,
שהוא הפרק הרביעי בסדרה של qKEEKi
סקירה שבועית קצרה על הדברים המעניינים בשוק ההון.
בפרק היום:
נפתח עם אל על, שביום רביעי השבוע, רגע לפני ערב חג סוכות,
הגישה הצעה לרכוש 45% מחברת כרטיסי האשראי ישראכרט.
משם נמשיך אל נטפליקס, שביום חמישי השבוע, אחרי שעות המסחר,
פרסמה את הדוח לרבעון השלישי והמניה שלה הגיבה בעליה של 11%.
ונקנח עם אפל, שהמניה שלה הגיע לשיא של כל הזמנים,
בין היתר הודות ל- AI, אבל לא אותו AI שאתם חושבים עליו.
אל על
האירוע המעניין ביותר השבוע בשוק ההון הישראלי, שבוע מקוצר (יש לומר) שהתחיל ביום ראשון והסתיים בשלישי, הוא ההצעה של אל על לרכוש את השליטה בחברת ישראכרט. אל על הציעה לרכוש, בדרך של הקצאת פרטית, מניות של ישראכרט שיביאו אותה להחזקה של 45% , ולמעשה לשליטה בחברת כרטיסי האשראי. אל על מציעה לבצע את ההשקעה לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל לישראכרט, שווי שגבוה ב-11% משווי השוק הנוכחי של ישראכרט שעומד על 2.8 מיליארד שקל.
למה אל על מציעה לרכוש את השליטה בישראכרט? קודם כל, כי היא יכולה. יתרת הנזילות של אל על, נכון ליום 30.6.2024, הסתכמה ב-1.1 מיליארד דולר. נכון, היא צריכה כסף להשקעות בַמטוסים שהיא רכשה מבואינג, ויש לה גם חוב של 1.7 מיליארד דולר שהיא צריכה לשרת, ובכל זאת – זה נחמד שיש כסף בקופה, אבל זה לא נעים לראות מאות מיליוני דולרים שוכבים בחוסר מעש וצוברים ריבית חד ספרתית נמוכה.
אגב, אל על לא יכולה לחלק את המזומן שיש לה כדיבידנד לבעלי המניות שלה. הסיבה לכך היא פשוטה: במסגרת הסכם שנחתם עם המדינה, אל על התחייבה שלא לבצע חלוקת דיבידנד, ולהימנע מרכישה עצמית של מניות, עד תום שנת 2025.
דבר שני, כלומר חוץ מזה שאל על יכולה לבצע רכישה, היא גם צריכה. לכל שבת יש מוצאי שבת, וככה גם לכל מלחמה יש את שש אחרי המלחמה. המשמעות עבור אל על היא ברורה: הרווחיות החריגה שהחברה מציגה ברבעונים האחרונים, התפוסה הגבוהה במטוסים שלה, נתח השוק הצומח שלה בנתב"ג – כל אלו יעמדו למבחן ברגע שחברות התעופה הזרות ישבו לטוס לישראל. סביר להניח שהניסיון של אל על לרכוש את השליטה בישראכרט הוא חלק מאסטרטגית היציאה שלה מהמלחמה. מהלך של פיזור סיכונים באמצעות גיוון פעילויות, מהלך שנועד להכניס ודאות ויציבות בפעילות העסקית של אל על, ולהפחית את הרגישות של החברה לתחרות, תחרות שעשויה להופיע באותה מהירות שבה היא נעלמה.
דבר שלישי ואחרון שכדאי לקחת בחשבון. אל על מפעילה מועדון נאמנות ללקוחות שלה, ובמסגרת המועדון הזה היא מקיימת שיתופי פעולה עם מוסדות פיננסיים במיזם כרטיסי אשראי ממותגים באמצעות חברת הבת "אל על הנוסע המתמיד". בסוף הרבעון השני – מספר החברים בֶמועדון הנוסע המתמיד של אל על עמד על 3.089 מיליון, ומספר כרטיסי אשראי "פלייקארד" הסתכם ב-414 אלף. מכאן, שעולם כרטיסי האשראי לא זר לחברת אל על, ויתכן שהניסיון שהחברה צברה בתחום תרם להחלטה שלה להגיש את ההצעה לישראכרט.
נטפליקס – NFLX
מעבר לים, הכוכבת של השבוע שחלף היא נטפליקס, שפרסמה ביום חמישי, אחרי שעות המסחר, את הדוח שלה לרבעון השלישי. על רגל אחת? התוצאות בפועל ברבעון השלישי – היכו את התחזיות, ותחזיות ההנהלה לרבעון הרביעי – טובות יותר מהצפי של המשקיעים. בתגובה לכל הטוב הזה – המניה של נטפליקס זינקה ב-11% והגיעה לשיא של כל הזמנים (All Time High). בואו נרד עכשיו לפרטים…
התוצאות של נטפליקס בפועל (ברבעון השלישי) היו טובות יותר מהתחזיות.
זה מתחיל בשורה העליונה (בהכנסות) שהיו מעט גבוהות מהתחזית והסתכמו ב-9.8 מיליארד דולר. זה ממשיך בשורה התחתונה (ברווח למניה) שהסתכם ב-5.4$, הרבה מעבר לתחזית לרווח של 5.12$ למניה. וזה מגיע גם למספר המנויים החדשים שהצטרפו לשירות של נטפליקס בתשלום – ברבעון האחרון הצטרפו לנטפליקס 5.1 מיליון מנויים חדשים, והמספר הזה גבוה ב-550 אלף מהתחזית.
מה קורה אחרי שחברה מכה את התחזיות ומפרסמת תחזיות שמכות את הציפיות? נכון מאוד – בתי ההשקעות מעלים את מחיר היעד של החברה. קחו לדוגמא את בנק אוף אמריקה, שהעלה את מחיר היעד למניה של נטפליקס מ-740$ ל-800$. אגב, לא כל האנליסטים "משתגעים" על נטפליקס. בשבעה באוקטובר 2024, לפני קצת פחות משבועיים, ב- Barclays הורידו המלצה לנטפליקס ל"משקל חסר", עם מחיר יעד של 550$ למניה. ורק לסבר את האוזן – נכון להיום, אחרי העליות, השער של מניית נטפליקס הוא 764$.
האנליסטים שכן ממליצים על נטפליקס מדגישים את מנועי הצמיחה העתידיים שלה, וכשמדברים על מנועי צמיחה (בהקשר של נטפליקס), אנחנו מדברים על תחום הפרסום. לנטפליקס יש שני סוגים של מנויים: כאלו שמשלמים מחיר רגיל, וכאלו שמשלמים מחיר מופחת. אלו שמשלמים את המחיר הרגיל, לא מקבלים פרסומות תוך כדי הצפייה. אלו שמשלמים מחיר מופחת, כן רואים פרסומות תוך כדי הצפייה בתכנים של נטפליקס.
מספר המנויים במסלול המוזל (עם המודעות) עדיין נמוך, אבל קצב הגיוס של המנויים האלו גבוה מאוד. רוב האנליסטים מצפים שבשנתיים הקרובות הצמיחה בהכנסות וברווחים של נטפליקס תגיע מתחום הפרסום, פרסום למנויים שמעדיפים לשלם דמי מנוי נמוכים יותר, ולשלם על זה בצפייה בפרסומות.
אפל – AAPL
חברה נוספת שהמניה שלה הגיעה בשבוע שחלף לשיא של כל הזמנים היא אפל. אפל, החברה עם שווי השוק הגבוה ביותר בעולם, 3.6 טריליון דולר, עלתה השבוע ב-3.3% והשלימה עליה של 33% ב-12 חודשים.
ברקע של הדברים: צמד האותיות AI, ורק שנהיה באותו עמוד, לא מדובר ב-AI של Artificial Intelligence (בינה מלאכותית) אלא ב-AI של Apple Intelligence, באמת, יש דבר כזה. אפל רוצה שהמשתמשים שלה יקבלו גישה לֶיישומים שונים של AI, ליישומים של בינה מלאכותית, דרך המכשירים שלה, דרך האייפונים, השעונים, המחשבים, הטבלטים וכן הלאה.
העניין הוא כזה – משתמשים שירצו לעשות שימוש ביישומי AI יאלצו לשדרג לאייפון 15 או לאייפון 16 כדי ליהנות מהיכולות של התוכנה החדשה. למה הכוונה? הנה דוגמא: מכירים ChatGPT של OpenAI? נהדר – הכלי הזה משולב ב-Siri ובכלי כתיבה במוצרים של אפל.
עכשיו שאלת הטריליון דולר היא כזאת: כמה מהאופטימיות הזאת כבר מתומחרת במניה של אפל? התשובה היא, שלא ניתן באמת לדעת – כי עדיין לא לגמרי ברור כמה ערך המשתמשים יקבלו מה- Apple Intelligence. כשאני חושב על זה, אולי זאת בכלל שאלה שכדאי להפנות ל- ChatGPT… אפרופו, ממש מעניין אותי לשמוע אתכם, מאזינות ומאזינים, בתהליך קבלת החלטות השקעה, אתם עושים שימוש ב-AI?
כאן אנחנו נפרדים –
בשבוע הבא ניפגש לפרק נוסף של qWEEKi,
פרק חדש שבו נתעדכן באירועים המעניינים שקורים בשוק ההון.
אם אהבתם את הפרק הזה, שתפו אותו עם החברים שלכם.
אני הייתי יניב רחימי, ואנחנו נשתמע בפרק הבא של העיתונליסט.
אין לראות באמור ייעוץ / שיווק השקעות או המלצה לפעול בניירות ערך. האמור הנו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. כל העושה פעולה על בסיס האמור עושה זאת על דעת עצמו. ליניב רחימי אין עניין אישי בניירות הערך המוזכרים.