עיתונליסט 042: כלל, בריינסווי, נייקי, צים, מטה, טסלה


היי, אני יניב רחימי, ואתם מאזינים לעיתונליסט. בתוכנית מוזכרות חברות שניירות הערך שלהן נסחרים בבורסה ולכן חשוב להזכיר, שהתוכנית לא מהווה ייעוץ השקעות, או המלצה לפעול בניירות ערך, היא למטרת אינפורמציה בלבד, ושלי אין עניין אישי בנושאים שנדון בהם. האזנה נעימה!


השבוע הזה היה שבוע קצר בשוק ההון הישראלי, "מיני שבוע" שהתחיל ביום ראשון והסתיים ביום שלישי. ובכל זאת, הודות לכמה דיווחים מעניינים  גם בשוק המקומי וגם מעבר לים, ויש לנו השבוע פרק kWEEKi גדוש בסיפורים מעניינים.

בתפריט היום:

– כלל החזקות שאימצה מדיניות חלוקת דיבידנד
– בריינסוויי שהודיעה על הנפקה פרטית
– NIKE שפרסמה דוח ומחליפה מנכ"ל
– ZIM שאיבדה השבוע 26%
– META שהגיעה לשיא של כל הזמנים
– ועדכון קצר לגבי טסלה

החברה הראשונה שנדבר עליה היא כלל החזקות עסקי ביטוח שפרסמה השבוע מדיניות חלוקת דיבידנד. בהתאם לַמדיניות שהדירקטוריון אישר:  כלל החזקות תחלק מדי שנה לפחות 50% מהדיבידנד, שהיא בעצמה תקבל מהחברות הבנות שלה. החברות הבנות של כלל החזקות עסקי ביטוח הן: חברת הביטוח כלל, וחברת כרטיסי האשראי MAX.

ביום שבו כלל תחלק דיבידנד בפועל (כרגע יש רק הכרזה על מדיניות חלוקה), נוכל להכריז על סיום "בצורת הדיבידנד" שנמשכת כבר יותר מעשור. חלוקת הדיבידנד האחרונה של כלל בוצעה בשנת 2013, ולפי כל הסימנים, היא עומדת להסתיים בעתיד הקרוב.

שבירת בצורת דיבידנד זה עניין מרגש (תודו), אבל דעו שזה לגמרי לא מפתיע. זה לא מפתיע כי כבר לפני חמישה חודשים, המנכ"ל של כלל, יורם נוה, רמז בשיחת ועידה למשקיעים שזה בדיוק מה שהולך להיות. תשמעו מה הוא אמר:

"אנחנו מסתכלים על האפשרות של חלוקת דיבידנד. אנחנו מקווים שבסוף 2024 נראה את שתי הרגליים של הקבוצה מחלקות דיבידנד, ואז כמובן נוכל לשקול גם שרשור של חלק מזה לבעלי המניות."

שורה תחתונה: אני חושב שאימוץ מדיניות חלוקת דיבידנד זאת בשורה טובה לבעלי המניות של כלל, ואני מעריך (בזהירות), שיותר ויותר משקיעים יחשבו כמוני, ככל שנתקרב לרגע הזה של שבירת הבצורת.

מכלל (חברה שכולם מכירים) נעבור לבריינסוויי חברה שעוסקת במחקר ובפיתוח של טיפולים בהפרעות בריאות הנפש. בריינסוויי הודיעה השבוע על הנפקה פרטית בהיקף של 20 מיליון דולר לקרן ההשקעות Valor. Valor הייתה בין המשקיעות הראשונות בחברות SpaceX וטסלה, והיא מנהלת נכסים בשווי שנושק ל-19 מיליארד דולר.

בתגובה לדיווח על ההשקעה של Valor המניה של בריינסווי עלתה ביום שני ב-10%, וביום שלישי, בניגוד למגמה השלילית בשוק, היא רשמה עליה נוספת של אחוז ורבע. נכון להיום, אחרי העליות שהגיעו בעקבות הדיווח על העסקה, שווי השוק של בריינסוויי הוא 570 מיליון שקלים. עד כאן מספרים.

עכשיו בואו נעבור לדברים החשובים באמת. כמו בכל פרק, גם הפעם פתחתי עם גילוי נאות, ואמרתי שאין לי עניין אישי בנושאים שנדון בהם. אז, אומנם אני לא מחזיק בניירות הערך של בריינסוויי, אבל דעו ששמור אצלי מקום חם בלב לחברה הזאת.לפני הרבה שנים, לפני יותר מעשור, חבר יקר סיפר לי על הפתרון של בריינסוויי, פתרון שהציל את הבת שלו בזמן שהייתה מאושפזת, פתרון שהצליח איפה שכל התרופות והטיפולים האחרים נכשלו.

אז עם כל הכבוד לשוק ההון, שער המניה, שווי השוק של החברה… הדבר הכי חשוב זה הבריאות, ובריאות זה גם בריאות הנפש. ולכן, אני מאחל לבריינסוויי הצלחה גדולה. הצלחתה – הצלחתנו.

מכלל ובריינסוויי הישראליות, אנחנו מדלגים לנייקי האמריקאית. נייקי פרסמה השבוע את הדוח הרבעוני שלה, ובתגובה, המניה שלה צנחה ב- 7%. מה עומד מאחורי הירידה בשער המניה של נייקי? קודם כל, ברבעון האחרון ההכנסות התכווצו ב-10% והרווח הנקי, הוא צנח ב-28%. לא נעים.

חוץ מזה, התחזית לרבעון הבא לא ממש מעודדת. ההנהלה של נייקי צופה שגם ברבעון הבא ההכנסות יתכווצו ב 10-8 אחוזים, ושהרווחיות הגולמית תרד ב-1.5%. בשיחת הועידה שהתקיימה מיד לאחר פרסום הדוח, ההנהלה של נייקי הסבירה שהרווחיות הגולמית צפויה להישחק ברבעון הבא, בגלל קידומי מכירות גבוהים יותר. יותר הנחות ללקוחות, זה אומר פחות רווחיות לחברה.

בעלי המניות בנייקי מצפים ומייחלים לחילוף בכיסא המנכ"ל, חילוף שיתבצע ממש בעוד מספר ימים, ב-14 באוקטובר. נייקי הודיעה על פרישת המנכ"ל המכהן, ועל המינוי של המנכ"ל החדש, לפני כשבועיים, ובאותו יום המניה שלה הגיבה בעליה של 7.5%(!) אני לא בטוח שזה נובע רק מאהבת המנכ"ל הנכנס, ונראה לי שזה קשור יותר לשנאת המנכ"ל היוצא.

המשקיעים מאוכזבים מהביצועים של נייקי תחת המנכ"ל הפורש, וזה בא לידי ביטוי במניה שאיבדה בשנה האחרונה 24%, בזמן שמדד S&P 500 רשם עלייה של 19%.

חברה נוספת שעברה שבוע לא נעים (בלשון המעטה) היא צים, שהמניה שלה איבדה בשבוע האחרון 26% מערכה. ביום שישי האחרון, המניה של צים צללה 13%, על רקע סיום שביתת עובדי הנמל בארה"ב. שביתת עובדי הנמל הייתה אמורה להביא לעליה בתעריפי ההובלה הימית, מה שעשוי היה להגדיל באופן משמעותי את הרווחים של חברות הספנות. אלא שהשבוע נחתם הסכם שסלל את הדרך של עובדי הנמל חזרה לעבודה.

חוץ מזה, מוקדם יותר בשבוע שחלף, ג'פריס הוריד את ההמלצה לצים מ-BUY ל-HOLD, השאיר את מחיר היעד על 25$, וציין בדוח שלו שהמניה של צים כבר מבטאת הרבה מהפוטנציאל של החברה. במילים אחרות, לשיטתו, המניה של צים התקדמה חזק מדי ומהר מדי.

בניגוד לצים, שהמשקיעים שלה ירצו לשכוח את השבוע האחרון, המשקיעים של META (החברה האם של פייסבוק, אינסטגרם, וואטסאפ) בהחלט יזכרו לטובה את השבוע שחלף. META סגרה את השבוע האחרון כשהמניה שלה נוגעת בשיא של כל הזמנים (All Time High). ב-12 החודשים האחרונים שווי השוק של META זינק ב-98%, כלומר החברה הכפילה את שווי השוק שלה, שהיום עומד על 1.5 טריליון דולר.

META רוכבת על הגל של הבינה המלאכותית, ורק בסוף השבוע האחרון היא חשפה פיצ'ר חדש של AI שנקרא "Meta's Movie Gen", והפיצ'ר הזה מאפשר למשתמשים להקליד הנחיות, שבעזרת AI הופכות לסרטוני וידאו עם סאונד.

הזינוק בשער המניה של META, שהביא אותה לשיא של כל הזמנים, הגדיל את ההון של מארק צוקרברג ל-206 מיליארד דולר, מה שהופך אותו לאיש העשיר השני בעולם – לפני ג'ף באזוס, ואחרי אילון מאסק.

ואפרופו אילון מאסק… לפני סיום – עדכון קצר בנוגע לטסלה, חברה שדיברנו עליה בשבוע שעבר. השבוע ביום שלישי (ממש כמה שעות לפני ערב ראש השנה) טסלה דיווחה על מספר כלי הרכב שהיא מסרה ברבעון השלישי של 2024. ב- Q3 השנה טסלה מסרה 462,890 כלי רכב חשמליים – המספר הזה גבוה ב-6.4% מכמות כלי הרכב שנמסרו ברבעון המקביל אשתקד, והוא מעט גבוה יותר מממוצע תחזיות האנליסטים שעמד על 462 אלף. למרות זאת, המניה של טסלה ירדה 7% ביומיים.

אם תשאלו אותי, המשקיעים בשוק ציפו שטסלה תכה את הציפיות של האנליסטים, ועל רקע האופטימיות הזאת המניה עלתה לפני הדיווח, וירדה אחרי הפרסום. על העליות בשער המניה, הציפיות של האנליסטים, והאופטימיות של המשקיעים – דיברנו בהרחבה בפרק הקודם.

בכל אופן, את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי, טסלה תפרסם ב-23 באוקטובר (בערך בעוד שבועיים), ואני אהיה כאן כדי לעדכן בתוצאות האמת.

כאן אנחנו נפרדים –
בשבוע הבא ניפגש לפרק נוסף של qWEEKi,
פרק חדש שבו נתעדכן באירועים המעניינים שקורים בשוק ההון.
אם אהבתם את הפרק הזה, שתפו אותו עם החברים שלכם.
אני הייתי יניב רחימי, ואנחנו נשתמע בפרק הבא של העיתונליסט.


אין לראות באמור ייעוץ / שיווק השקעות או המלצה לפעול בניירות ערך. האמור הנו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. כל העושה פעולה על בסיס האמור עושה זאת על דעת עצמו. ליניב רחימי אין עניין אישי בניירות הערך המוזכרים.