היי, אני יניב רחימי, ואתם מאזינים לעיתונליסט. בתוכנית מוזכרות חברות שניירות הערך שלהן נסחרים בבורסה ולכן חשוב להזכיר, שהתוכנית לא מהווה ייעוץ השקעות, או המלצה לפעול בניירות ערך, היא למטרת אינפורמציה בלבד, ושלי אין עניין אישי בנושאים שנדון בהם. האזנה נעימה!
לקראת השנה החדשה, שנת ת.ש.פ.ה.
אני שמח לבשר על השקת מדור חדש בעיתונליסט בשם: qWEEKi
qWEEki היא סקירה שבועית קצרה על האירועים המעניינים בשוק ההון.
בשלב הזה – הסקירות יתמקדו בֶחברות שנסחרות בחו"ל, ובהמשך הדרך בהחלט אפשרי שהמדור יתרחב, ויכלול גם חברות שנסחרות בישראל, וגם התייחסות לאירועי מאקרו. כמו תמיד, והפעם בעצם יותר מתמיד, חשוב לי לשמוע מה אתם חושבים ותגובות ורעיונות יתקבלו בברכה, ואם אתם נתקלים באירוע מעניין במיוחד, אחד ששווה התייחסות ב-qWEEKi, אתם יותר מוזמנים לשתף אותי.
על הפרק היום:
שלוש חברות שנסחרות מעבר לים, שתיים אמריקאיות ואחת מהן ישראלית:
נפתח עם טסלה שמחקה השבוע את ירידות השערים החדות מתחילת השנה וטיפסה ב-9%,
נמשיך למיקרון שפרסמה השבוע דוחות ופזרה תחזית אופטימית שהקפיצה את המניה שלה ב-15%,
ונקנח עם פאגאיה שדיווחה השבוע על כוונה לגייס חוב שניתן להמרה למניות של החברה שהגיבו בצניחה של 20%.
טסלה – TSLA
נפתח עם טסלה, שהשבוע מחקה את ירידות השערים החדות שהיא רשמה בתחילת השנה. יצרנית הרכבים החשמליים האמריקאית פתחה את 2024 ברגל שמאל, עם צליעה קשה, כשבארבעת החודשים הראשונים של השנה, המניה שלה איבדה 57% מערכה. זה המון. אבל… מאז השפל שנרשם באפריל, המניה של טסלה זינקה ב-83%, וטיפסה את כל הדרך חזרה ואף מעבר למחיר שלה בתחילת השנה.
בשבוע שחלף – המניה של טסלה הוסיפה 9%, וזה קרה על רקע ההערכות שמשלוחי הרכב ב-Q3 יהיו גבוהים מהתחזיות. בשבוע הקרוב – טסלה צפויה לפרסם כמה רכבים היא מסרה ברבעון השלישי, ולפי ממוצע הערכות האנליסטים, היא צפויה לדווח על מסירה של 461 אלף כלי רכב. ביום שני האחרון ברקליס פרסם שהוא צופה שטסלה תדווח על מסירות של 470 אלף רכבים, והתחזית האופטימית הזאת של ברקליס (אופטימית ביחס ליתר האנליסטים) היא זאת שעומדת מאחורי הקפיצה השבוע במניה של טסלה.
הרגישות של השוק לנתוני מסירות כלי הרכב התגברה ברבעונים האחרונים, וזה קורה על רקע העובדה שבמחצית הראשונה של 2024, גם ברבעון הראשון, וגם ברבעון השני – מספר כלי הרכב שטסלה מסרה, היה נמוך בהשוואה למסירות בשנת 2023. ברבעון הראשון – נרשמה ירידה של 9% במספר כלי הרכב שנמסרו, וברבעון השני – נרשמה ירידה של 5% במסירות לעומת הרבעון המקביל, וזה, משהו שבהחלט יכול להסביר את החולשה במניה בחודשים הראשונים של השנה.
עכשיו, העניין הוא כזה: בשבוע הקרוב (כאמור) טסלה תדווח על מספר כלי הרכב שהיא מסרה ב-Q3. אם הנתון יהיה באזור הקונצנזוס של האנליסטים (כלומר 461 אלף) זה אומר שטסלה תציג צמיחה של 6% בהשוואה לרבעון המקביל, והמשמעות היא קטיעת הרצף של שני הרבעונים האחרונים, שני רבעונים שבהם נרשמה התכווצות במסירות כלי הרכב. זה בהחלט נתון שיהיה שווה לעקוב אחריו בשבוע הקרוב, ובכל מקרה, אני אעדכן אתכם בהתפתחויות בפרק הבא.
מיקרון – MU
מטסלה, נעבור עכשיו ליצרנית שבבי הזיכרון, מיקרון, שהשבוע (ביום חמישי) פרסמה דוחות כספיים ובתגובה, המניה שלה זינקה ב-15% – זאת העלייה היומית החדה ביותר במניה ב-13 השנים האחרונות. אז מה היה בדוח של מיקרון שכל כך הלהיב את המשקיעים? התשובה מתחלקת לשניים: חלק ראשון – עבר, וחלק שני – עתיד.
לגבי העבר, כלומר ביחס לרבעון שחלף, מיקרון הכתה את התחזית גם בשורה העליונה, וגם בשורה התחתונה. צריך לומר שלא מדובר באיזה נוק-אאוט מרשים באופן יוצא דופן, ועדיין, התוצאות בפועל היו מעל לתחזיות של ההנהלה.
בנוגע לעתיד, כלומר לרבעון הבא, מיקרון סיפקה תחזית אופטימית, וזה האירוע המרכזי: תחזית ההכנסות של ההנהלה גבוהה כמעט ב- 5% מציפיות האנליסטים, ותחזית הרווח למניה, היא כבר משקפת עליה של 14% מהצפי של השוק.
מה שעומד מאחורי התחזית הוורדרדה הזאת היא העובדה שמיקרון נהנית מהשגשוג בהוצאות על AI. מיקרון פועלת בשוק של מוכרים, שוק שבו הביקוש גובר על ההיצע, שוק שבו ליצרנים יש יותר כוח תמחור, כלומר יותר כוח להעלות מחירים – ועליית מחירים מתורגמת היישר לשורת הרווח.
מיקרון לא לבד באירוע הזה, סביר להניח שמציאות דומה (גם אם לא ממש זהה) חווות גם יתר החברות בענף – חברות כמו ברודקום, AMD, קוואלקום ואחרות. בשוק מעריכים שהדוחות החזקים של מיקרון, והתחזיות האופטימיות של החברה, הם רק הסנונית הראשונה למה שצפוי בענף המוליכים למחצה, וזה בא לידי ביטוי בקפיצה של 3.6% במדד הסמיקונדקטור, מדד שהשלים זינוק של 52% ב-12 החודשים האחרונים.
פאגאיה – PGY
החברה השלישית שנכנסה לפרק שלנו השבוע היא פאגאיה, חברת הפינטק הישראלית, שהודיעה השבוע על כוונה לגייס 140 מיליון דולר באג"ח להמרה, והמניה שלה הגיבה בירידה חדה של 22%.
ביום חמישי האחרון פאגאיה דיווחה על הכוונה שלה להנפיק אג"ח להמרה, הנפקה שאמורה להתבצע ביום שלישי בשבוע הקרוב. אגרות החוב יישאו ריבית שנתית של 6.125% (כלומר 6% ושמינית), ויפרעו בתשלום אחד באוקטובר 2029 (כלומר בעוד חמש שנים). אמרנו שהחוב שפאגאיה רוצה לגייס ניתן להמרה, זה אומר שאת החוב ניתן יהיה להמיר למניות של החברה. יחס ההמרה שנקבע מייצג מחיר המרה של 14$, ונכון להיום מדובר בפרמיה של 40% על שער המניה.
פאגאיה מתכוונת להשתמש בתמורת ההנפקה כדי לפרוע מסגרות אשראי שנושאות ריביות גבוהות יותר, וככה להפחית את עלויות הריבית השנתיות של החברה. לקראת ההנפקה, כנראה לצורכי ה- Road-Show, פאגאיה פרסמה מצגת. מצגת בת שלושה שקפים, שאחד מהם הוא השער. במצגת נכתב, בין היתר, שעם השלמת העסקה (כלומר גיוס החוב), הביזנס של פאגאיה צפוי להניב תזרים מזומנים חיובי, ושהחלפת החוב הקיים (שנושא ריבית גבוהה), תחסוך הוצאות ריבית שנתיות של 30 מיליון דולר.
אם אתם שואלים את עצמכם, למה פאגאיה מבצעת את הגיוס הזה דווקא עכשיו, אז התשובה של החברה (לפי המצגת) היא:
"מומנטום עסקי, בשילוב עם הורדות הריבית האחרונות, וסביבת מימון משופרת,
יוצרים הזדמנות ייחודית בעסקה הזו, למצב את העסק לצמיחה מואצת בטווח הקרוב"
פאגאיה הונפקה ב-2022 באמצעות מיזוג עם ספאק לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר. מאז, שווי השוק שלה התכווץ ביותר מ-90%. אם התרחיש של ההנהלה יתקיים, ופאגאיה תתחיל לייצר תזרים מזומנים חיובי, אז אל תתפלאו אם אגרות החוב להמרה יכנסו לתוך הכסף. מילת המפתח במשפט האחרון היא "אם". בהצלחה לחברה ולמשקיעים.
בנימה אופטימית זאת, אנחנו נפרדים –
בשבוע הבא ניפגש לפרק נוסף של qWEEKi,
שבו נתעדכן בנתוני המסירות של טסלה ב-Q3, ובגיוס החוב של פאגאיה,
וכמובן שנדבר על אירועים מעניינים חדשים שיקרו במהלך השבוע בשוק ההון.
אם אהבתם את הפרק הזה, שתפו אותו עם החברים שלכם.
אני הייתי יניב רחימי, ואנחנו נשתמע בפרק הבא של העיתונליסט.
אין לראות באמור ייעוץ / שיווק השקעות או המלצה לפעול בניירות ערך. האמור הנו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. כל העושה פעולה על בסיס האמור עושה זאת על דעת עצמו. ליניב רחימי אין עניין אישי בניירות הערך המוזכרים.