עיתונליסט 036 – אלפאבית: מה עושים עם 100 מיליארד דולר בשנה?


היי אני יניב רחימי ואתם מאזינים לעיתונליסט. בתוכנית מוזכרות חברות שניירות הערך שלהן נסחרים בבורסה ולכן חשוב להזכיר, שהתוכנית לא מהווה ייעוץ השקעות, או המלצה לפעול בניירות ערך, היא למטרת אינפורמציה בלבד, ושלי אין עניין אישי בנושאים שנדון בהם. האזנה נעימה!


כשאנחנו רוצים למצוא משהו ברשת, רובנו משתמשים בדפדפן "גוגל כרום", לרובנו יש חשבון ג'ימייל, כולנו צופים בסרטונים ביוטיוב, אנחנו עורכים קבצים ב"גוגל Docs", ואחר כך שומרים אותם ב"גוגל Drive", אנחנו מעלים תמונות ל"גוגל Photos", מנווטים עם "גוגל Maps", ומתרגמים בעזרת "גוגל Translate", ואלו רק חלק קטן מהמוצרים והשירותים שגוגל מציעה, ושמיליארדי אנשים ברחבי העולם משתמשים בהם מדי יום.

גוגל - מוצרים

כולם מכירים את גוגל דרך המוצרים והשירותים שלה, ובפרק היום נכיר את גוגל דרך הדוחות שלה. למעשה, אנחנו נכיר את אלפאבית, שהיא החברה האם של גוגל ושל חברות נוספות. בחלק הראשון של הפרק נלמד על מגזרי הפעילות של אלפאבית – כלומר על תחומי הפעילות של החברה כפי שהם מופיעים בדוחות הכספיים. ובחלק השני נצלול עמוק לתוך התוצאות העסקיות של אלפאבית: ננתח את הביצועים ב-2023, נציץ לעבר שנת 2024, ונדבר (בקצרה) גם על התמחור של המניה. עיתונליסט, פרק 36, יוצאים לדרך.

התחנה הראשונה שלנו מתרחשת כמעט לפני עשור. באוגוסט 2015 לארי פייג', אחד משני המייסדים של גוגל, ומי שהיה עד אז המנכ"ל שלה, פרסם פוסט בבלוג הרשמי של גוגל ובו הוא הכריז על ההקמה של אלפאבית (תוכלו לקרוא אותו כאן: G is for Google)

אלפאבית היא "אוסף של חברות" (ככה פייג' הגדיר אותה באותו פוסט שהוא פרסם). החברה הגדולה באוסף החברות של אלפאבית היא, מן הסתם, גוגל, אבל היא לא היחידה. חברות אחרות, שלפני הארגון מחדש, היו בבעלות גוגל, עברו לבעלות אלפאבית. כלומר, חברות שהיו חברות בנות של גוגל, הפכו להיות חברות אחיות שלה, כשהאמא, של גוגל וכל יתר החברות, היא אותה אמא משותפת – אלפאבית.

אז למה דווקא "אלפאבית"?
הנה ההסבר של פייג' מתוך הפוסט:

"אהבנו את השם אלפאבית מכיוון שהפירוש שלו הוא 'אוסף אותיות המייצגות את השפה' – אחד החידושים החשובים ביותר של האנושות, שמהווה את הליבה של האופן שבו אנחנו מאנדקסים עם Goggle Search! אנחנו גם אוהבים שזה אומר אלפא-בית (אלפא הוא החזר השקעה מעל לבנצ'מארק), וזה משהוא שאליו אנחנו שואפים."

בשורה התחתונה, אם אתם רוצים לקנות מניות של גוגל (וזה לא שאני ממליץ לכם לעשות את זה, או לא לעשות את זה) אתם תאלצו לקנות את המניות של החברה האם שלה, של אלפאבית. העניין הוא שהסימבול של אלפאבית (הטיקר שלה) הוא… GOOG (ארבע האותיות הראשונות של גוגל). זה מזכיר לי את המערכון של הגשש "חסכו ואימצו" שבו הבנקאי (פולי) מנסה להרגיע את החוסכים (שייקה וגברי) ואומר להם: "החלונות משבדיה, הזכוכית מנירוסטה" אז על אותו משקל – החברה אלפאבית, הסימבול גוגל.


אוקי, אז אחרי שהבנו שאפלאבית היא בעצם חברת אחזקות בואו נכיר עכשיו את האחזקות שלה, את תחומי הפעילות. בדוחות של אלפאבית יש ארבעה תחומי פעילות: גוגל Services, גוגל Cloud, Other Bets, ואחרים. לכל אחד מארבעת תחומי הפעילות האלו יש הכנסות ורווח (או הפסד), וסך ההכנסות וסך הרווחים של ארבעת תחומי הפעילות, של ארבעת הסגמנטים, הם ההכנסות והרווחים שאלפאבית מציגה בדוחות הכספיים שלה.

גוגל - מגזרי פעילות

בשנת 2023 ההכנסות של אלפאבית חצו לראשונה את רף ה-300 מיליארד דולר, והסתכמו ב-307 מיליארד דולר. 89% מההכנסות האלו, ממש הרוב המוחלט שלהן, מגיע מתחום פעילות אחד: ולתחום הפעילות הזה קוראים – גוגל Services.

תחום הפעילות גוגל Services, התחום הראשון שנדבר עליו, מייצר הכנסות משני תחומי משנה: הגדול והמשמעותי שבהם, בפער, הוא פעילות הפרסום. הכנסות הפרסום של גוגל מגיעות משלושה מקורות: חיפוש בגוגול, מודעות ב-YouTube, ומרשת גוגל. מה זה אומר? הכנסות פרסום מחיפוש בגוגל, זה אומר בעיקר: מודעות במנוע החיפוש. אתם מכירים אותן, אלו התוצאות הממומנות שמופיעות בעמוד של תוצאות החיפוש. הכנסות הפרסום של גוגל מגיעות גם ממודעות ב-YouTube (זה מקור ההכנסה השני להכנסות הפרסום) ומקור ההכנסה השלישי להכנסות מפרסום זאת רשת גוגל – רשת שכוללות הכנסות שנוצרו בנכסים שמשתתפים ב- AdSense, AdMob, ו-Google Ad Manager.

אמרנו שתחום הפעילות גוגל Services, מייצר הכנסות משני תחומי משנה: תחום המשנה הראשון הוא: פרסום (דברנו עליו כרגע), הפרסום מהווה 87% מההכנסות של מגזר גוגל Services. תחום המשנה השני הוא: מנויים, פלטפורמות, ומכשירים. והפעילות הזאת אחראית על 13% מההכנסות של גוגל Services.

בואו נפרוט רגע את השילוש הזה "מנויים, פלטפורמות, ומכשירים". ב"מנויים" הכוונה בעיקר להכנסות ממנויים על שירותים של YouTube, כמו יוטיוב Music ופרמיום, ויוטיוב TV. ה"פלטפורמות" כוללות בעיקר הכנסות מגוגל Play – ממכירת אפליקציות ומרכישות בתוך האפליקציות. וב"מכשירים" הכוונה בעיקר למכירות של משפחת מכשירי Pixel.

שימו לב שיוטיוב מייצרת לגוגל שני סוגים של הכנסות. יוטיוב מייצרת הכנסות ממודעות (ההכנסות האלו הן חלק מהכנסות הפרסום) ויוטיוב מייצרת גם הכנסות ממנויים (וההכנסות האלו הן חלק מהכנסות מנויים, פלטפורמות ומכשירים). בשני המקרים, גם ההכנסות מפרסום וגם ההכנסות ממנויים, מופיעות במסגרת המגזר גוגל Services.

בשנה שחלפה (בשנת 2023) הרווח התפעולי של אלפאבית הסתכם ב-84 מיליארד דולר, והפעילות של גוגל Services לבדה הייתה אחראית על (תחזיקו חזק) 115% מהרווח הזה. איך זה בכלל אפשרי? פשוט – חלק מהפעילויות האחרות של אלפאבית מסבות לה הפסדים. וככה, הרווח התפעולי של גוגל Services שהסתכם ב-96 מיליארד דולר, היה גבוה יותר מכל הרווח התפעולי של חברת אלפאבית, שכאמור הושפע מהפסדים של תחומים אחרים. עד עכשיו דיברנו על ההכנסות שמגיעות מגוגל Services וזה הזמן לעבור לפעילות הבאה באלפאבית: גוגל Cloud.

אז מה זה בעצם אומר גוגל Cloud? ואיך גוגל עושה כסף מהענן? גם הפעילות של גוגל Cloud, בדיוק כמו הפעילות של גוגל Services, מחולקת לשני תחומי משנה: התחום הראשון בענן נקרא Google Cloud Platform. פלטפורמת הענן של גוגל מספקת גישה לפתרונות שונים כמו: אבטחת סייבר, מסדי נתונים, ופתרונות בתחום הבינה המלאכותית. התחום השני בענן נקרא Google Workspace והוא כולל מנויים לכלי תקשורת ושיתוף מבוססי ענן לארגונים, כמו יומן, Gmail, Docs, Drive ו-Meet.

ממש עד לאחרונה, הפעילות של גוגל Cloud הסבה לאלפאבית הפסדים כבדים. בארבע השנים, 2022-2019, ההפסד התפעולי של גוגל Cloud הסתכם ב-16 מיליארד דולר. החדשות הטובות הן שההפסד הזה הלך והצטמצם עם השנים, עד בשנה האחרונה, בשנת 2023 – הפעילות של גוגל Cloud סוף כל סוף עברה לרווח, ותרמה לאלפאבית רווח תפעולי של 1.7 מיליארד דולר. מכאן אנחנו עוברים היישר לפעילות השלישית של אלפאבית, פעילות ששמה: Other Bets.

Other Bets זה מגזר שהוא שילוב של הרבה פעילויות, שכל אחת מהן בנפרד היא לא מספיק מהותית, כדי להיות תחום פעילות נפרד. אלפאבית משקיעה בחברות שונות ובטכנולוגיות מגוונות כדי לנסות לפתור "בעיות גדולות" שמשפיעות על מגוון רחב של תעשיות, החל משיפור טכנולוגיית תחבורה, בריאות, ועד חקירת פתרונות לטיפול בשינויי האקלים.

למעשה, אפשר להתייחס ל- Other Bets כאל פורטפוליו של עסקים שנמצאים בשלבי פיתוח שונים, החל משלבי מחקר ופיתוח, ועד לכאלו שנמצאים בשלבי תחילת מסחור. החברות בפורטפוליו Other Bets פועלות באופן עצמאי, ולחלקן יש דירקטוריונים משלהם, ומשקיעים חיצוניים.

כמובן שכשמדובר בעסקים שנמצאים בשלבים מוקדמים יש באופן טבעי אי ודאות לגבי ההצלחה שלהם – אבל באלפאבית מציינים שחלק מהחברות בפורטפוליו כבר מייצרות הכנסות ועושות צעדים חשובים בתעשיות שלהם. בואו נתרגם את זה למונחים כספיים, לדולרים. בשנת 2023 תחום הפעילות Other Bets הניב הכנסות של 1.5 מיליארד דולר, אבל, וזה אבל גדול, הוא גם הסב הפסד תפעולי של 4.1 מיליארד דולר. אף אחד לא אמר שמלקקים דבש בסטארט-אפים,  בטח לא בשנים הראשונות שלהם. התחום הרביעי והאחרון שנדבר עליו הוא: שונות. ובאלפאבית קוראים לו:  Alphabet-level activities (פעילויות ברמת אלפאבית).

מה זה אומר? ובכן, יש עלויות מסוימות, שאי אפשר להקצות אותן למגזר ספציפי, הוצאות שאי אפשר לשייך אותן לתחום פעילות כזה או אחר. אנחנו מדברים על עלויות והוצאות שהן ברמת החברה. העלויות האלו כוללות בעיקר: פעילויות מו"פ שמשותפות למספר מגזרי פעילות, יוזמות ארגוניות כמו פעילויות פילנתרופיות, ועלויות משותפות ברמת החברה כמו: עלויות מימון, רווחים או הפסדים מגידור, משאבי אנוש, עלויות משפטיות, קנסות והסדרים.

חוץ מזה, וזה רלוונטי מאוד לדוחות האחרונים של אלפאבית, חיובים שקשורים למהלכים של צמצום בכוח העבודה וצמצום בשטחי המשרדים, גם הם מופיעים רק ברמת החברה, ולא משייכים אותם למגזר פעילות ספציפי.


לפני שנעבור לחלק השני של הפרק, החלק שבו נצלול עמוק לתוך התוצאות העסקיות של אלפאבית, בואו נסכם רגע את מה שדיברנו עליו עד עכשיו לגבי ארבעת מגזרי הפעילות של החברה.

ראינו שמגזר הפעילות הגדול והרווחי ביותר הוא גוגל Services מגזר שההכנסות שלו מגיעות משתי פעילויות: פעילות "פרסום" ופעילות "מנויים, פלטפורמות, ומכשירים". מגזר הפעילות השני שהכרנו הוא גוגל Cloud, אמרנו שהמגזר הזה עבר לרווח רק לאחרונה, וראינו שההכנסות של גוגל Cloud מגיעות מ:Google Cloud Platform, ומ- Google Workspace. מגזר הפעילות השלישי שדיברנו עליו הוא Other Bets מגזר שהוא פורטפוליו של הרבה פעילויות קטנות יחסית, שבאות לפתור "בעיות גדולות", ובינתיים – הן מסבות לאלפאבית הפסדים גדולים. והסגמנט הרביעי והאחרון שעסקנו בו הוא: Alphabet-level activities (פעילויות ברמת אלפאבית), סגמנט שכולל עלויות שאי אפשר לשייך אותן לתחום פעילות מסוים, ולכן העלויות האלו מוצגות ברמת החברה.

עכשיו, כשאנחנו כבר מכירים את ארבעת הסגמנטים של אלפאבית, אנחנו יכולים לנתח את תוצאות הפעילות של החברה בשנת 2023.


נתחיל עם השורה העליונה, עם סעיף ההכנסות. הנתון היבש הוא שבשנת 2023 ההכנסות של אלפאבית צמחו ב-9%, וכמו שאתם כבר יודעים, הן הסתכמו ב-307 מיליארד דולר. הנקודה המעניינת בנוגע לצמיחה של אלפאבית בשנה שחלפה, היא שהצמיחה הזאת לא הייתה ליניארית.

קצב הצמיחה של אלפאבית בשנת 2023 הלך ועלה מרבעון לרבעון. אם ברבעון הראשון ההכנסות צמחו ב-3%, אז ברבעון השני קצב הצמיחה עלה ל-7%, ברבעון השלישי הוא כבר הגיע ל-11%, וברבעון הרביעי, ברבעון האחרון של 2023, ההכנסות צמחו ב-13% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד.

מאיפה מגיעה הצמיחה הזאת בהכנסות של אלפאבית? בואו ננתח את הצמיחה לפי מגזרי הפעילות של החברה:

  • בגוגל Services נרשמה צמיחה של 8%. מאחורי הצמיחה הזאת עומדים כמה מנועים מרכזיים: קודם כל, שילוב של AI (בינה מלאכותית) בחיפוש, שילוב שמאפשר לגוגל לשרת מגוון רחב יותר של צורכי מידע, ולענות על שאלות מורכבות יותר, כמו שאלות של השוואה. זה כמובן עוזר לגוגל להגדיל את ההכנסות שלה מפרסום. דבר שני, יש מומנטום חיובי בקצב ההצטרפות של מנויים לשירותים של יוטיוב (יוטיוב Music, יוטיוב פרימיום, ויוטיוב TV). יותר מנויים זה אומר יותר הכנסות. פשוט.
  • בגוגל Cloud שיעור הצמיחה עמד על 26%, וההכנסות עלו מ-26 מיליארד דולר ב-2022, ל-33 מיליארד ב-2023. גם כאן אפשר לראות איך הבינה המלאכותית תורמת להכנסות של אלפאבית, כשעוד ועוד לקוחות מאמצים את Vertex AI – שמציעה פתרונות לשימוש בבינה מלאכותית.
  • ב- Other Bets הצמיחה הסתכמה ב-43%. זה שיעור צמיחה גבוה, אבל במונחים כספיים (בדולרים) עדיין מדובר בסכום זניח, ובשנת 2023 ההכנסות ממגזר Other Bets היוו רק 0.5% מסך ההכנסות של אלפאבית.

אלפאבית – צמיחת ההכנסות
(נתונים במיליארדי דולר)

גוגל - צמיחה רבעונית

בזמן שההכנסות של אלפאבית צמחו ב-9%, גם ההוצאות שלה עלו, אבל בשיעור נמוך יותר. הן עלו ב-7%. כשההכנסות צומחות בשיעור גבוה יותר מזה של ההוצאות, הרווחיות התפעולית משפרת – הנה, תראה מה קרה בדוח רווח והפסד של אלפאבית בשנת 2023: ההכנסות צמחו ב-9%, ההוצאות עלו ב-7%, ולכן – הרווח התפעולי עלה ב-13%.

בשנת 2023 הרווחיות התפעולית של אלפאבית הייתה 27.4% שיפור בהשוואה לרווחיות התפעולית ב-2022 שעמדה על 26.5%. (פותח חלון קטן, ממש צוהר, ומזכיר: שרווחיות תפעולית היא היחס בין הרווח התפעולי להכנסות. חברה עם רווחיות תפעולית של 27% היא חברה שמכל הכנסה של 100$, מצליחה לייצר רווח תפעולי של 27$. סגרנו את החלונית).

הרווחיות התפעולית של אלפאבית השתפרה, ועלתה מ-26.5% ל-27.4%, למרות שבשנה שחלפה – על רקע תוכנית ההתייעלות, היא רשמה הוצאות של 3.9 מיליארד דולר: 2.1 מיליארד דולר על פיטורי עובדים, ועוד 1.8 מיליארד דולר על פינוי מוקדם של משרדים.

גוגל - עלות התייעלות

מילה אחת על פיטורי העובדים, ושתי מילים על המשרדים. נכון ליום 31 בדצמבר 2023, אלפאבית מעסיקה 182,502 עובדים. זאת ירידה של 4% בהשוואה למספר העובדים שהיא העסיקה בתחילת השנה. על פניו, לא מדובר בדרמה. ברור שכל עובד שמפוטר הוא עולם ומלואו (אני לא מזלזל, חלילה), אבל ברמת החברה, איך נגיד את זה בעדינות? כבר ראינו מהלכים אגרסיביים יותר. Having said that – שימו לב לזה שמספר העובדים יורד, בזמן שההכנסות והרווחים של אלפאבית עולים. ולזה קוראים – במילה אחת: התייעלות.

ולגבי הסיפור עם המשרדים – כשחברה מעסיקה 182 אלף עובדים, זה אומר שהיא צריכה גם לדאוג להם למקום עבודה פיסי. זה אומר שהחברה הזאת "שחקנית" משמעותית בשוק המשרדים. בשנה האחרונה אלפאבית מבצעת אופטימיזציה של שטחי המשרד שהיא שוכרת, והאופטימיזציה הזאת (שזה שם מכובס לצמצום שטחי משרדים) מובילה לתשלומים של דמי יציאה משטחי משרדים. בשורה התחתונה: אלפאבית שילמה את מחיר ההתייעלות ב-2023, והיא אמורה ליהנות ממנה בשנת 2024 והלאה.

פיטורי העובדים והפינוי המוקדם של המשרדים היו שני אירועים שהכבידו על ההוצאות של אלפאבית. אבל מנגד, היה גם אירוע אחד שהקל על ההוצאות של החברה, ולאירוע הזה קוראים: שינוי אומדן משך החיים השימושיים של שרתים וציוד תקשורת. אם אתם אנשי טכנולוגיה שמאזינים לפרק, אז אתם מבינים עכשיו איך אנחנו, אנשי המספרים מרגישים, כשאתם מדברים איתנו על "רשתות עצביות מלאכותיות"… תישארו איתי.

כשחברה מבצעת השקעה כלשהי, היא לא רושמת מיד את כל ההשקעה הזאת כהוצאה בדוח רווח והפסד. ממש לא. מה שהיא כן עושה, היא אומדת (היא מעריכה) לכמה שנים ההשקעה תשמש אותה, ואז היא מציגה את ההשקעה (את העלות) כהוצאה לאורך התקופה שהנכס צפוי לשמש אותה.

נניח שחברה רכשה רכב בעלות של 100,000 שקלים, ונניח שהחברה מעריכה שהרכב ישמש אותה לתקופה של 5 שנים. במצב כזה, החברה תרשום בדוח רווח והפסד מדי שנה, במשך חמש שנים, הוצאה של 20,000 שקל (עלות של 100,000 שקל, לחלק לחמש שנים של שימוש). להוצאה הזאת קוראים פחת, ובאנגלית – depreciation. עד כאן חשבונאות, נחזור לאלפאבית.

מה שקרה זה שבתחילת 2023, אלפאבית השלימה הערכה מחדש של אורך החיים השימושיים של השרתים ושל ציוד הרשת של החברה. ומה היא מצאה? היא מצאה שהשרתים וציוד הרשת יכולים לשמש אותה 6 שנים, ולא רק 5-4 שנים כמו שהיא העריכה בעבר.

לגילוי הזה יש משמעות שאי אפשר להתעלם ממנה: אם עד 2023 אלפאבית הציגה את ההשקעה שלה בשרתים ובציוד רשת על פני 5-4 שנים, אז החל מ-2023 היא מציגה את ההשקעה על פני תקופה ארוכה יותר, היא פורסת אותה על פני תקופה של 6 שנים. ברגע שמחלקים את אותה השקעה על פני תקופה ארוכה יותר, על יותר שנים, ההוצאה שנרשמת מדי שנה פוחתת, היא קטנה.

ולכן, מה שקרה בשנת 2023, זה שבעקבות הארכת אומדן משך החיים השימושיים של השרתים וציוד הרשת, הוצאות הפחת של אלפאבית פחתו ב-3.9 מיליארד דולר, מה שהביא לעלייה של 3 מיליארד דולר ברווח הנקי. וזה משהו שקרה רק הודות לשינוי חשבונאי. עד עכשיו דיברנו על דוח רווח או הפסד, על התוצאות העסקיות, מכאן נעבור לדוח על תזרימי המזומנים.

גוגל - שינוי אומדן משך חיים שימושיים

בשנת 2023 אלפאבית ייצרה מהפעילות השוטפת שלה תזרים מזומנים של 102 מיליארד דולר. זאת עלייה של 11% בהשוואה לתזרים המזומנים מפעילות שוטפת בשנת 2022. מה אלפאבית עושה עם כל הכסף הזה שהיה מייצרת? ובכן, התשובה מתחלקת לשני סעיפים מרכזיים:

קודם כל, אלפאבית מבצעת השקעות, מה שנקרא CapEx. בשנת 2023 אלפאבית ביצעה השקעות בסכום של 32 מיליארד דולר, ולפי מה שנאמר בשיחת הוועידה למשקיעים, ההנהלה צופה שבשנת 2024 ההשקעה ב- CapEx תהיה גדולה יותר משמעותית מאשר 2023.

למה? הנה ההסבר של סמנכ"לית הכספים:

"העלייה ב-CapEx ברבעון הרביעי משקפת את התחזית שלנו ליישומים יוצאי הדופן של AI, שיסופקו למשתמשים, מפרסמים, מפתחים, לקוחות ארגוניים בענן וממשלות ברחבי העולם"

במילים אחרות, ההנהלה של אלפאבית אומרת לנו: אנחנו משקיעים היום, כדי שנוכל לצמוח בעתיד.

חוץ מהשקעה ב- CapEx, אלפאבית משתמשת במזומן שהיא מייצרת כדי לבצע Buy-Back. בשנת 2023 אלפאבית רכשה מניות של עצמה בתמורה ל-61.5 מיליארד דולר, ושלא תחשבו שמדובר שאיזה אירוע חריג, כי גם בשנת 2022 היא ביצעה Buy-Back בסכום דומה.

ה-Buy Back האגרסיבי שאלפאבית מבצעת בא לידי ביטוי בירידה במספר המניות של החברה. מספר המניות המדולל של אלפאבית בסוף 2023 עמד על 12.7 מיליון, שזה פחות ממספר המניות בסוף 2022 שעמד על 13.2 מיליון, וזה פחות ממספר המניות בסוף 2021 שעמד על 13.6 מיליון. כשמספר המניות פוחת, הרווח למניה עולה, וכשהרווח למניה עולה – המשקיעים מבסוטים.

אז לסיכום, ראינו שבשנת 2023 אלפאבית ייצרה מהפעילות השוטפת שלה מזומן בהיקף של 102 מיליארד דולר, למדנו שבערך שליש מהסכום הזה (32 מיליארד דולר) הלך להשקעות (CapEx), ושבערך שני שלישים (61.5 מיליארד דולר) הופנו לביצוע רכישה עצמית של מניות (Buy-Back).

אלפאבית יכולה להרשות לעצמה לעשות את זה, וב"זה" הכוונה להשקעות ולרכישה עצמית של מניות בסכומים דמיוניים, גם בזכות העובדה שבכל שנה הפעילות שלה מייצרת מזומנים, וגם הודות לכך שיש לה יתרת מזומנים גבוהה.

יתרת המזומנים של אלפאבית, נכון ליום 31 בדצמבר 2023 הסתכמה ב-111 מיליארד דולר. מנגד, החוב הפיננסי שלה עמד על 13 מיליארד דולר, ככה שבנטו –  לאלפאבית יש יתרת מזומנים של 98 מיליארד דולר.

זה המון כסף, והשאלה המתבקשת שעולה היא, כמה שווה כל הטוב הזה? כמה שווה חברה שההכנסות שלה צומחות, שהרווחים שלה גדלים, שהיא מייצרת בכל שנה תזרים מזומנים חיובי מפעילות שוטפת, שבקופה שלה שוכבים ככה בפנאן כמעט 100 מיליארד דולר?

לפי ממוצע התחזיות של יותר מ-40 אנליסטים, אלפאבית צפויה להציג השנה (בשנת 2024) רווח של 6.76$ למניה, ובשנה הבאה (בשנת 2025) הרווח צפוי להיות גבוה יותר ולהגיע ל-7.75$ למניה. בזמן הקלטת הפרק הזה, המניה של אפלאבית נסחרת במחיר של 152$. המשמעות היא שאלפאבית נסחרת במכפיל 22.5 על הרוח הנקי הצפוי השנה, ובמכפיל 20 (גרוסו מודו) על הרווח הנקי הצפוי בשנה הבאה.

מצד אחד – זול, זה לא.
מצד שני – חברות טובות לא נסחרות במכפילים זולים,
בטח לא חברות טובות שכ-ו-ל-ם מכירים.
וגוגל – מי לא מכיר את גוגל?

בנימה אופטימית זאת, אנחנו נפרדים,
אם אהבתם את הפרק הזה, שתפו אותו עם החברים שלכם.
אני הייתי יניב רחימי, ואנחנו נשתמע בפרק הבא של העיתונליסט.


אין לראות באמור ייעוץ / שיווק השקעות או המלצה לפעול בניירות ערך. האמור הנו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. כל העושה פעולה על בסיס האמור עושה זאת על דעת עצמו. ליניב רחימי אין עניין אישי בניירות הערך המוזכרים.