עיתונליסט 029 – נטפליקס: שער המניה ומחיר החבילה


היי אני יניב רחימי ואתם מאזינים לעיתונליסט. בתוכנית מוזכרות חברות שניירות הערך שלהן נסחרים בבורסה ולכן חשוב להזכיר, שהתוכנית לא מהווה ייעוץ השקעות, או המלצה לפעול בניירות ערך, היא למטרת אינפורמציה בלבד, ושלי אין עניין אישי בנושאים שנדון בהם. האזנה נעימה!

המלצות קריאה נוספות:
שיחת הועידה עם הנהלת נטפליקס
תמלול שיחת הועידה של נטפליקס
דוחות Q4/2023 – הודעה לעיתונות


לפני שהתיישבתי לכתוב את הפרק הזה, דברתי עם כמה חברים טובים וביררתי איתם, איזה שירותי סטרימינג בתשלום יש להם בבית. ומה מתברר? לרובם המכריע יש מנוי לנטפליקס (זה לא מפתיע), לחלקם יש מנוי לשירות סטרימינג נוסף (בעיקר דיסני פלוס ואפל TV, אבל גם אמזון פריים), וכולם, בלי יוצא מן הכלל, כששאלתי אותם "אם הייתם צריכים לבחור רק עם שירות אחד" – כולם אמרו שהבחירה שלהם היא… נטפליקס.

נטפליקס התחילה להיסחר בנסדק ב-23 במאי 2002, ובעשרים ושתיים השנים שחלפו מאז, המניה שלה זינקה ב-52,700%(!) והניבה תשואה שנתית ממוצעת של 34%. הרבה מעבר לתשואה של ה- S&P500 והנסדק. קחו לכם רגע לתת למספרים המטורפים האלו לחלחל…

בינתיים אני אספר לכם שבפרק היום נדבר על:
התוצאות של נטפליקס בשנת 2023
נעסוק בתחזיות של החברה לשנת 2024,
וננסה להבין מה עומד מאחורי הזינוק יוצא הדופן בשער המניה.

בדוח הראשון של נטפליקס כחברה ציבורית (אני מזכיר, זה היה בשנת 2002, לפני קצת יותר משני עשורים), היו לה לנטפליקס 670,000 מנויים. בדוח האחרון (זה שפורסם בשבוע שעבר) מספר המנויים המשלמים כבר הגיע ל-260 מיליון. רק ברבעון האחרון, יותר מ-13 מיליון מנויים חדשים הצטרפו לשירות של נטפליקס. זאת העלייה הגדולה ביותר EVER במספר המנויים החדשים שהצטרפו ברבעון הרביעי.

אגב, בכל מה שקשור לגיוס מנויים חדשים, זה לא היה רק סתם איזה רבעון חזק, אלא שנה חזקה. בשנת 2023 מספר המנויים המשלמים של נטפליקס עלה ב-30 מיליון, לעומת עליה של 9 מיליון בשנת 2022, ועליה של 18 מיליון בשנת 2021. כלומר, בשנת 2023 נטפליקס הצליחה לצרף יותר מנויים, ממה שהיא הצליחה לגייס בשנים 2021 ו-2022 ביחד.

קצב גיוס המנויים של נטפליקס בשנים 2021-2023
(במיליוני משתמשים)

נטפליקס - גיוס מנויים נטו

ומה לגבי מספר המנויים ב-2024? ההנהלה של נטפליקס לא סיפקה תחזית, אבל אמרה ברמיזה: פחות מהרבעון האחרון של 2023 שבו כאמור הצטרפו 13 מיליון מנויים חדשים, אבל יותר מהרבעון הראשון של 2023 שבו הצטרפו 1.8 מיליון משתמשים. לכולנו ברור שעליה במספר המשתמשים זה המפתח הראשון לצמיחה בהכנסות. המפתח השני הוא המחיר הממוצע שנטפליקס גובה מהמנויים שלה.

להכנסה הממוצעת של נטפליקס מהמשתמשים שלה קוראים בקיצור ARM (Average Revenue per Membership) ובמהלך השנה שחלפה, לא חל שינוי משמעותי ב-ARM של נטפליקס, וההכנסה הממוצעת פר מנוי ירדה ב-1%, מ-11.76$ ל-10.64$.

במבט קדימה, לעבר שנת 2024, נטפליקס מפזרת רמזים (די עבים אפשר להגיד) לגבי עליית מחירים במהלך השנה הקרובה.
בואו תשמעו מה אמר סמנכ"ל הכספים של נטפליקס בשיחת הועידה למשקיעים.

"צמיחה בריאה בהכנסות היא מיקס של ווליום ו-ARM. אני כנראה אאכזב, כי אני לא מתכוון לתת תחזית ספציפית ל-ARM, אבל אנחנו רוצים שה-ARM יהיה מרכיב בצמיחה שלנו"

בשורה התחתונה, ההנהלה של נטפליקס מבינה טוב מאוד דבר פשוט מאוד: ההכנסות הן פונקציה של ווליום ו-ARM, של כמות ומחיר – כלומר כמות המנויים והמחיר הממוצע פר מנוי, ובנטפליקס פועלים במקביל בשני המישורים האלו במטרה להביא לצמיחה בהכנסות.

אפרופו הכנסות… על פניו, לכאורה (כן?), רק במבט ראשון, כשמסתכלים על קצב הצמיחה בהכנסות של נטפליקס בשנה שחלפה אפשר להתרשם שלא מדובר באיזה הישג מרשים. בשנת 2023 ההכנסות צמחו ב-6.7%, קצב דומה לצמיחה בהכנסות בשנת 2022 שהסתכם ב-6.5%. אמה מה? אם נתבונן בנתונים ברמה רבעונית, נגלה תמונה מעניינת: קצב הצמיחה בהכנסות התגבר לאורך השנה מרבעון לרבעון. אם ברבעון השני ההכנסות צמחו ב-3%, אז הגיע הרבעון השלישי ואז ההכנסות טיפסו ב-8% ואחר כך הופיע הרבעון הרביעי ובו ההכנסות כבר קפצו ב-12.5%.

ומה צפוי ברבעון הנוכחי? ברבעון הראשון של 2024? לפי התחזיות של ההנהלה, ההכנסות של נטפליקס ב-Q1 צפויות לצמוח ב-13%. לגבי שנת 2024 כולה, בנטפליקס מצפים ל"healthy double digit revenue growth" ובתרגום חופשי לעברית: צמיחה דו ספרתית בריאה בהכנסות. מה זה אומר צמיחה דו ספרית, אנחנו מבינים, אבל מה בדיוק המשמעות של "בריאה"? אחרי התייעצות קצרה עם החברים בטוויטר, יש הסכמה שהכוונה היא לצמיחה של 12%-14%, כפול מקצב הצמיחה בשנים 2022 ו-2023.

מאיפה תגיע הצמיחה ב-2024? אז דיברנו על העלייה בכמות המשתמשים, וציינו את העלייה הצפויה במחיר הממוצע פר משתמש. אבל יש עוד דבר – עסקי הפרסום הם מקור הכנסה נוסף של נטפליקס. מצד אחד, מדובר בפעילות שצומחת בקצב מהיר מאוד. מה זה אומר "מהיר מאוד"? ברבעון האחרון הפעילות הזאת צמחה ב-70%. מצד שני, זאת פעילות שנמצאת בחיתולים, והמספרים – קטנים. ולכן בשלב הזה, התרומה שלה לצמיחה בהכנסות עדיין לא משמעותית. עד כאן הכנסות. בואו נתקדם לרווח.

נתחיל עם הרווחיות התפעולית ומשם נעבור לרווח הנקי. בשנת 2023 הרווחיות התפעולית של נטפליקס עמדה על 21%,וזה אומר שעל כל 100 דולר של הכנסות, נטפליקס רשמה רווח תפעולי של 21 דולר. זה שיפור משמעותי לעומת שנת 2022 שבה הרווחיות התפעולית עמדה על 18% כלומר שעל כל 100 דולר של הכנסות, נטפליקס הציגה רווח תפעולי של 18 דולר.

הרווחיות התפעולית של נטפליקס

נטפליקס - רווחיות תפעולית 2023

לפי התחזיות של ההנהלה, השיפור הזה ברווחיות התפעולית צפוי להימשך גם בשנה הנוכחית. בנטפליקס מעריכים שבשנת 2024 הרווחיות התפעולית תעלה מ-21% ל-24%. בואו נבין רגע מה המשמעות של התחזית הזאת: אם ההכנסות ירשמו "צמיחה דו ספרתית בריאה" (נניח צמיחה של 12%) והרווחיות התפעולית תעלה ותעמוד על 24% בתרחיש כזה, הרווח התפעולי בשנת 2024 יגיע ל-9 מיליארד דולר, עלייה של 30% לעומת הרווח התפעולי בשנת 2023.

נעבור לשורה התחתונה, לרווח למניה. ברבעון האחרון (הרבעון הרביעי של 2023) נטפליקס פיקששה את התחזית של עצמה, והציגה רווח של 2.11$ למניה, שהיה נמוך מהתחזית לרווח של 2.15$ למניה. למה זה קרה? ולא פחות מעניין, למה המשקיעים לא התרגשו מהפספוס?

הסיפור הוא כזה: לנטפליקס יש חוב של 14.6 מיליארד דולר, שחלק ממנו נקוב באירו (ולא בדולר). עכשיו, בגלל שהחוב נקוב באירו, אבל מטבע הפעילות של נטפליקס הוא דולר, אז שינויים בשער החליפין (בין האירו לדולר) משפיעים על סעיף הוצאות המימון. בשנת 2023, החשיפה המטבעית הסבה לנטפליקס הפסד של 293 מיליון דולר. בשנת 2022 (שנה קודם לכן) אותה חשיפה הניבה לה רווח של 282 מיליון דולר. המשקיעים לא מתרגשים מזה כי שנה עסל, שנה בסל.

מה שכן משפיע על המשקיעים אלו תזרימי המזומנים – כמה כסף החברה ייצרה במהלך השנה. תזרים המזומנים החופשי של נטפליקס בשנת 2023 הגיע ל-6.9 מיליארד דולר, הרבה מעבר גם לתזרים החופשי בשנת 2022 שהסתכם ב-1.6 מיליארד דולר, וגם לעומת 2021, שאז בכלל תזרים המזומנים החופשי היה שלילי.

תזרים המזומנים של נטפליקס
(במיליארדי דולר)

נטפליקס - תזרים מזומנים חופשי

העניין הוא שחלק מהשיפור בתזרים (רק חלק ממנו) נובע מדחייה של הוצאות בהיקף של כמיליארד דולר. הוצאות שנדחו בגלל שביתות של גילדת הסופרים של אמריקה (WGA), וארגונים נוספים שמייצגים שחקנים, תסריטאים, ואנשי תקשורת אחרים. ההוצאות שנחסכו בשנת 2023, רק נדחו לשנה הנוכחית, ולכן – בשנת 2024 נטפליקס לא צפויה להראות שיפור בתזרים המזומנים החופשי שלה, ובהנהלה מעריכים שהוא יסתכם ב-6 מיליארד דולר. ירידה של מיליארד דולר בערך, לעומת 2023.

התזרים החופשי של נטפליקס הוא אחרי ההשקעה שהחברה מבצעת בתוכן. בשנה האחרונה ראינו ירידה בהשקעה של נטפליקס בתוכן, מרמה של 17 מיליארד דולר ב-2022, ל-13 מיליארד דולר ב-2023. הירידה הזאת מיוחסת להשפעת השביתה בהוליווד (שהזכרתי לפני רגע), שביתה התחילה במאי 2023 ובאופן די טבעי האטה יצירה של תוכן חדש. בשנה הנוכחית, שנת 2024, ההשקעות של נטפליקס בתוכן צפויות לעלות, ולהסתכם ב-17 מיליארד דולר, בדומה להיקף ההשקעות בתוכן בשנים 2022-2021.

דוגמא בולטת להשקעה של נטפליקס בתוכן, היא העסקה שנחתמה בינואר השנה. נטפליקס חתמה על הסכם בשווי 5 מיליארד דולר, הסכם שמעניק לה את זכויות הסטרימינג בארה"ב ובבריטניה לתוכנית Raw של תאגיד ההיאבקות WWE לתקופה של עשר שנים.

מה נטפליקס עושה עם תזרים המזומנים החופשי שלה? מה היא עושה עם כל הכסף שנשאר אחרי כל ההוצאות שלה וההשקעה בתוכן? אחד השימושים הוא רכישה עצמית של מניות (כלומר buyback). לנטפליקס יש מדיניות לגבי יתרת הנזילות שלה. היא שומרת בקופת המזומנים סכום ששווה לשני חודשי הכנסה. בקצב ההכנסות הנוכחי מדובר בסכום של 7-6 מיליארד דולר. את היתרה, את מה שנשאר מעבר לכך, נטפליקס מחזירה לבעלי המניות. איך? באמצעות רכישה עצמית של מניות.

בשנת 2023 נטפליקס רכשה מניות של עצמה בתמורה ל-6 מיליארד דולר, ואנחנו אמורים לראות את זה קורה שוב גם במהלך השנה הנוכחית. איך אני יודע את זה? בשיחת הועידה נאמר במפורש שלמחיר של המניה בשוק אין שום השפעה ומשמעות על מהלך ה-Buyback, מחיר המניה פשוט לא מהווה שיקול.

אפרופו מחיר המניה… שווי השוק הנוכחי של נטפליקס, אחרי שהמניה שלה הספיקה לעלות רק בחודש ינואר ב-17%, הוא 245 מיליארד דולר. כן מאזינות ומאזינים יקרים, נטפליקס עשתה דרך ארוכה ומרשימה מאז שהיא הפכה לחברה ציבורית בשנת 2002, ושווי השוק שלה הגיב בהתאם.

מה הלאה? ההנהלה של נטפליקס מסמנת שלוש מטרות ברורות,
על כולן דיברנו בהרחבה במהלך הפרק הזה:
דבר ראשון, לשמור על צמיחה בריאה בהכנסות
דבר שני, להרחיב את הרווחיות התפעולית
ודבר שלישי, לספק תזרים מזומנים חופשי שהולך וגדל.

אם לשפוט לפי התחזית של החברה, בשנת 2024 היא תשיג שתיים מתוך שלוש המטרות:
צמיחה בריאה בהכנסות (מזכיר שהתחזית היא לצמיחה דו ספרתית בריאה)
והרחבת הרווחיות התפעולית (דברנו על זה שהרווחיות התפעולית צפויה לעלות מ-21% ל-24%)
לגבי תזרים המזומנים החופשי – כאן לא נראה אותו "הולך וגדל", אלא שהוא יקטן מעט
(שוב, זה קורה בגלל שהוצאות שהיו צריכות להתבצע ב-2023 נדחו לשנת 2024).

לנטפליקס יש כוכב צפון שמלווה את החברה, והוא (אני מצטט): "לרגש מנויים עם הבידור שלנו".
ההנהלה אומרת דבר פשוט: אם נוכל להמשיך ולשפר את נטפליקס מהר יותר מהמתחרים, יהיה לנו עסק בעל ערך הולך וגובר – עבור צרכנים, יוצרים ובעלי מניות.

אם תקראו בעיון את הדיווחים של נטפליקס ואם תאזינו למסרים בשיחת הועידה תבינו היטב איך המשולש הזה (צרכנים, יוצרים ובעלי מניות) הולך לעבוד בשנת 2024:
הכל מתחיל בהשקעה של נטפליקס, השקעה שנותנת ערך ליוצרים.
היוצרים שקיבלו השקעה מפיקים תוכן – תוכן שנותן ערך לצרכנים.
הצרכנים שקיבלו תוכן משלמים דמי מנוי – דמי מנוי שנותנים ערך לבעלי המניות.

בנימה אופטימית זאת, אנחנו נפרדים.
אם אהבתם את הפרק, שתפו אותו עם החברים שלכם.
אני הייתי יניב רחימי, ואנחנו נשתמע בפרק הבא של העיתונליסט.


אין לראות באמור ייעוץ / שיווק השקעות או המלצה לפעול בניירות ערך. האמור הנו למטרת אינפורמציה בלבד ומובא כחומר רקע בלבד. כל העושה פעולה על בסיס האמור עושה זאת על דעת עצמו. ליניב רחימי אין עניין אישי בניירות הערך המוזכרים.